معرفی جامع دامین آتوریتی و پیج آتوریتی (بخش اول)
دامین آتوریتی و پیج آتوریتی
دامین آتوریتی و پیج آتوریتی (DA & PA)، دو ملاک خیلی مهم برای وبسایتهاست که به وسیله ی وبسایت MOZ در نظر گرفته می شود و به عنوان امتیازی از ۱ تا ۱۰۰، به تمام وب سایت های موجود داده خواهد شد . با توجه به این امتیازهایی که به هر وب سایتی داده میشود، می شود به شکل تقریبی و نسبی تخمین زد که رتبه ی آن ها در موتورهای جستجو (مثل گوگل) به چه شکل است. البته این ملاک و معیارها در سئو، کاملاً غیر رسمی هستند، ولی همان گونه که ذکر کردیم، میتوان به شکل تقریبی و نسبی روی آن ها حساب کرد. می شود دامین آتوریتی را اعتبار دامنه و پیج آتوریتی را اعتبار صفحه معنی کرد. در این مقاله و مقاله ی بعدی ابتدا با دامین آتوریتی و پیج آتوریتی و سپس با ۷ راهکار برای افزایش آن ها آشنا میشوید.
توضیح مختصر دامین آتوریتی (اعتبار دامنه) و پیج آتوریتی
دامین آتوریتی: همان گونه که گفتیم امتیازی است که به وسیله ی وبسایت Moz، به وبسایتهای دیگر داده میشود و این امتیاز، به شکل عددی است از ۱ تا ۱۰۰. به هر اندازه که این عدد بالاتر باشد، نشانگر اعتبار بیشتر دامنه است. بهعنوان مثال وبسایتهایی مثل گوگل، یاهو، یوتیوب، فیسبوک و … دارای دامین آتوریتی ۱۰۰ می باشند . پارامترهای متفاوتی در بالا بردن اعتبار یک دامنه تأثیرگذار هستند، مثل ؛ MozRank ، Moz Trust، تعداد بک لینکهای دریافتی و موارد زیاد دیگر. دامین آتوریتی (DA)یکی از اصلی ترین معیارها برای بهبود سئوی یک سایت می باشد .
نکته: MozRank و Moz Trust دو معیار بسیار مهم وبسایت Moz برای تشخیص کیفیت بکلینکهای دریافتی هستند.
پیج آتوریتی: این مورد نیز معیاری برای سنجش رتبه هر صفحه از وبسایت است که مثل دامین آتوریتی امتیازی از ۱ تا ۱۰۰ به آن داده میشود. این معیار، محبوبیت هر صفحه از وبسایت شما را نشان میدهد. البته برای این محبوبیت نیز، ملاکهای مختلفی مانند میزان بازدید از آن صفحه، محتوای صفحه، میزان به اشتراکگذاری و … درنظر گرفته میشود.
همانطور که در بالا به آن اشاره شد، معیار آتوریتی، معیاری است که توسط وبسایت Moz ارائه شده است و به همین دلیل نمیتوان بطور حتم، برای رتبهبندی سایت در موتورهای جستجو روی آنها حساب کرد، اما با این حال، این معیارها، اهمیت بسیار زیادی دارند و هرچند بطور دقیق نمیتوان روی آنها حساب کرد، اما تا حدودی اعتبار یک دامنه و جایگاه صفحات آن در موتورهای جستجو را به شما نشان میدهد.
ابزارهای بررسی دامین آتوریتی (Domain Authority)
جهت این که قادر باشید دامین آتوریتی یا پیج آتوریتی وبسایتتان را بررسی کنید، می توانید از ابزارهای زیر استفاده نمایید . دقت داشته باشید که استفاده از ابزار ماز، در حالت نرمال با محدودیت روزانه مواجه است و شما در یک روز، فقط چند مورد را می توانید بررسی کنید، بعد از آن بایستی اکانت حرفهای آن را خریداری کنید.
- معیار اندازهگیری دامین آتوریتی وبسایت ماز: Moz Site Explorer
- استفاده از افزونهOpen Site Explorer در مرورگر کروم: در این وضعیت ، هر وقتی که داخل وبسایتی میشوید، می توانید به سادگی با کلیک بر روی این افزونه، اطلاعات آن سایت را مشاهده نمایید .
- استفاده از یک ابزار رایگان ایرانی: وبسایتحسابگر این قابلیت را در اختیار شما قرار می دهد تا به شکل رایگان به بررسی دامین آتوریتی یا پیج آتوریتی بپردازید. از این لینک میتوانید به وب سایت مورد نظر سری بزنید .
البته ابزارهای دیگری هم برای انجام این کار وجود دارد، ولی جهت کسب نتیجه ی بهتر و دقیق تر، توصیه می شود از ابزار خود سایت Moz استفاده کنید.
رتبه بندی وب سایت بر طبق دامین آتوریتی
همان طور که در بخش های بالا به آن اشاره شد، اتوریتی هر دامنه یا صفحه، عددی است میان ۱ تا ۱۰۰ و هر چه قدر این عدد بالاتر باشد، نشانگر اعتبار بالای یک دامنه یا صفحه در چشم موتورهای جستجو است. به همین خاطر، ارقامی را برای شما فهرست کرده ایم تا متوجه باشید که آتوریتی وبسایتتان، بهتر است چقدر باشد .
- بیشتر از ۷۰: نشان دهنده ی اعتبار خیلی بالای یک وبسایت می باشد . به عنوان مثال وبسایتهای خیلی مطرح و مهم خارجی مثل گوگل، یوتیوب و … دارای آتوریتی ۱۰۰ هستند.
- بین ۵۰ تا ۷۰: این عدد برای وب سایت هایی است که قادر بوده اند اعتبار خیلی خوبی را به دست بیاورند .
- بین ۴۰ تا ۵۰: در صورتی که رتبه ی وب سایت شما میان این دو عدد است، می شود این گونه به حساب آورد که وبسایت قابل قبولی از دیدگاه موتورهای جستجو دارید.
- بین ۳۰ تا ۴۰: آتوریتی بین این اعداد هم ، می توان گفت قابل قبول می باشد ، البته بایستی برای بهتر شدن و بهبود وضعیت وب سایت کارهایی انجام داد و تلاش کرد.
- بین ۲۰ تا ۳۰: آتوریتی بین این اعداد، از دیدگاه موتورهای جستجو، خیلی قابل قبول نیست.
- کمتر از ۲۰ (از ۱ تا ۲۰): به هیچ وجه مورد قبول موتورهای جستجو نخواهد بود و این دست از وبسایتها، اعتبار ویژه ای ندارند!
البته دامین آتوریتی یا پیج آتوریتی به شکل مداوم و پیوسته در حال تغییر می باشند که عوامل آن را در بخش های بعدی مطلب، بررسی خواهیم کرد، به این معنی که امکان دارد آتوریتی دامنه شما بهتر گردد یا بدتر! ولی شما بایستی تا حد امکان، دامین آتوریتی خود را افزایش بدهید که برای این کار هم راه حل هایی را در ادامه برای شما خواهیم آورد. توصیه می کنیم که هر دو قسمتاین مطلب را مطالعه کنید
دقت داشته باشید که بیشتر شدن آتوریتی یک دامنه یا صفحه از مثلاً ۳۰ به ۴۰، خیلی ساده تر از ۷۰ به ۸۰ است. چرا که هر چه به اعداد بالاتر نزدیک شوید، افزایش آن دشوارتر خواهد شد .
نکاتی کوتاه و خلاصه درباره ی دامین آتوریتی و پیج آتوریتی (DA & PA)
- با رعایت قوانین موتورهای جستجو، تولید محتوای جذاب و … به تدریج دامین آتوریتی افزایش پیدا خواهد کرد.
- در بیشتر موارد،اعتبار صفحه اصلی یک وبسایت، از اعتبار دامنه آن خیلی بیشتر است! این مورد را قادر هستید که با استفاده از ابزارهای معرفی شده، بررسی نمایید . به این معنی که پیج آتوریتی صفحه اصلی شما بالاست.
- به شکل کلی ملاک اصلی را دامین آتوریتی در نظر می گیرند.
- کاملاً طبیعی است که هر چه قدر دامین آتوریتی یک وب سایت بیشتر باشد، اعتبار آن در نظر موتورهای جستجو، به ویژه گوگل بیشتر است و در رتبه بندیها، عموماً رتبه ی بهتری کسب می کند.
- کسب آتوریتی ۱ تا ۲۰ کار خیلی سخت و دشواری نیست، یعنی این که لزوما شما کار خاصی را انجام نداده اید و بایستی جهت کسب رتبه های بیشتر و بهتر تلاش کنید.
این مطلب ادامه دارد ….
دیدگاه ها
حساب توییتری هم دارید؟
هزینه مشاوره آنلاین و حضوری باهم متفاوته
علیرضا جان عالی بود
منابع این مطلب کجاست؟
شادکام و سلامت باشید
شما کانال تلگرام هم دارین؟