صفر تا صد تولید محتوای سایت
تولید محتوای سایت
در این مقاله قصد داریم تا با ارائه ی توضیحاتی مناسب، اصول تولید محتوای سایت را ، در سطح ابتدایی آن هم که شده، به شما عزیزان بیاموزیم. با ما همراه باشید تا بیشتر با پدیده ی تولید محتوا که امری ضروری برای بالا آوردن رتبه ی سایت ها در موتور های جستجو محسوب می شود آشنا شوید.
محتوا را بشناسیم
اولین چیزی که با شنیدن عبارت محتوا به ذهن خطور میکند به احتمال زیاد تولید محتوای سایت است. تولید محتوا در واقع یکی از بخشهای بازاریابی آنلاین است که با توجه به موضوع و لحنش میتواند باعث جذب مخاطب و در مراحل بالاتر ابزاری برای فروش و جلب اعتماد مشتریان تبدیل شود.
اما آیا تولید محتوا صرفاً به محتوای متنی ختم میشود؟
پاسخ به این سؤال قطعا خیر است چون محتوای متنی تنها یکی از ۴قالب اصلی تولید محتوا است محسوب شده و صوت، ویدئو و تصویر نیز دیگر قالبهای تولید محتوا به حساب می آیند.
اگر فرضا محتوا را: “ ارائه اطلاعات با یک هدف خاص به مخاطبان از طریق یک کانال و در یک فرم خاص” تعریف کنیم، پنج جزء اصلی این تعریف عبارتند خواهند بود:
اطلاعات
محتوا چه ایدههایی را منتشر میکند؟ اطلاعات، ترکیبی از مهمترین ایدههایی است که مخاطب باید از آنها آگاه باشد .
هدف
چرا این محتوا را تولید می کنید؟ میخواهید مخاطب به چه چیزی فکر کند؟ چه احساسی داشته باشد؟ چه کاری انجام دهد؟ محتوا زمانی بسیار موفق است که شما آن را برای رسیدن به یک هدف خاص آن را طراحی کنید.
مخاطب
مخاطب هدف شما کیست؟ بسیاری از مواقع، کسبوکارها و برندها بدون شناخت نیاز مخاطبانشان و توجه به آنها، اقدام به تولید محتوا تولید میکنند. دغدغهها و سؤالات مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید.
کانال
محتوا چگونه به دست مخاطبان می رسند؟ شبکههای اجتماعی؟ وبلاگ؟ همه اینها بستگی حضور حداکثری مخاطب هدف شما در بستر مورد استفاده اش دارد.
شکل
پس از انتخاب کانالها، نوبت به نوع محتوا میرسد. ویدئو، عکس، مقاله یا پادکست؟ کدامیک؟ چگونه میتوانید به بهترین شکل ممکن پیامتان را به گوش مخاطبانتان برسانید؟
چگونه شروع کنیم
وقتی کلمه محتوا را میشنوید، مغزتان به چیزی جز نوشته و متن و کتاب و… فکر میکند؟ آیا واقعا به گزارش فکر میکند؟ به پرسشنامه چطور؟ شاید باورش برایتان سخت باشد ولی حقیقت دارد. محتوا قالبهای گوناگونی دارد. محتوا ممکن است یک گزارش باشد، مسابقه فوتبال باشد، موزیکی باشد که در حال گوش دادن به آن هستید و از آن هم فراتر، هر آنچه به آن فکر میکنید خود یک محتوا محسوب می شود. در زیر با قالبهای کلی محتوا آشنا می شویم.
محتوای متنی
محتوای متنی همیشه توانسته بیشترین اعتماد از مخاطبین را جلب کند. به همین دلیل است که مقالات پژوهشی اکثرا در قالب نوشته منتشر میشوند. یا در بین فرنچایزهایی که هم کتاب و هم فیلم آنها هست، کتابشان بیشتر جنبه یادگیری و فیلم بیشتر جنبه سرگرمی پیدا می کند. به طور کلی نوشته و متن حس اعتماد در ما برمیانگیزد. اگر قت کنید مردم در گفت و گو های روزانه شان برای سندیت بخشی به حرف ها می گویند در فلان جا خوانده ام، نه که فیلمش را دیده ام.
محتوای صوتی
صوت و جلوههای صوتی می تواند در بازاریابی محتوا تأثیر مضاعفی نسبت به قالب متنی صرف داشته باشد. رادیو و اخبار رادیویی به خصوص در دوران طلاییش مصداق بارز این امر بود.
محتوای ویدئویی
یکی از روندهای قابلتوجه جدید در رسانههای دیجیتال، تأکید بر تولید محتوای ویدئویی است .بسیاری معتقدند که تغییر رویه به استفاده از محتوای ویدئویی به دلیل تغییر عادات رسانه ای است و این مسئله که مردم دیگر کمتر به خواندن تمایل دارند در این تغییر رویه بی اثر نیست. امروزه با رعایت چارچوبهای مشخصشده ، بهترین موضوع برای تولید محتواهای ویدئویی، تهیه فیلمهای آموزشی و توضیحی، مصاحبه، فیلمهای بدون تاریخ انقضا مثل آموزش آشپزی، ویدئو های تبلیغاتی و … در سبک های مختلف است.
محتوای تصویری
محتوای بصری یکی از پرطرفدارترین محتواهای بازاریابی دیجیتال است که شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر، لینک دین، پینترنست، اینستاگرام و … موجب شده اند تا بازاریابان دیجیتال آنلاین از این نوع محتوا استفاده فراوانی برای رسیدن به اهداف خود ببرند. از عوامل موفقیت محتواهای بصری، این است که این نوع محتواها توجهها را بیشتر به خود جلب میکنند و فرآیند تولید آنها سادهتر است. همچنین یکنواختی محتواهای متنی را هم ندارند. طبق آمار امروزه ارتباطات بصری ۹۳ درصد از ارتباطات انسانی را تشکیل می دهد.
چگونه مطلبمان را استاندرد کنیم
تولید محتوا یکی از مهمترین عوامل برای رشد و بهبود رتبه وبسایت شما در موتورهای جستجو مانند گوگل است و به دیده شدن برند شما در صدر نتایج جستجو ، کمک زیادی می کند. اما آیا حقیقتاً صرف اینکه یک محتوا تولید کرده و آن را در سایت بارگزاری کنیم، باعث می شود تا مخاطب آن را ببیند و بخواند؟ گوگل بهترین ابزار برای رساندن پیام سایت های مختلف به گوش مخاطب محسوب می شود و رسیدن به استانداردی که گوگل با استناد به آن محتوای شما را به مخاطب پیشنهاد دهد، تعریف دقیق بهینه سازی برای موتورهای جستجو یا همان “سئو” است. در حقیقت محتواهای سئو محور محتواهایی هستند که متناسب با سلیقه و استانداردهای گوگل تولید شده و به نوعی نیازها و سوالات مخاطبان شما را پوشش می دهند. در این بخش سه مورد از رایجترین استانداردهای سئوی درون وبسایت را به شما معرفی میکنیم :
تگ عنوان Title-tag
تگ عنوان، یکی از اساسیترین و مهمترین عوامل برای بهبود رتبه ی سئو است. این مسئله چرا اهمیت دارد؟ به این دلیل که به موتور جستجوگر و کاربران اینترنتی کمک میکند تا موضوع محتوای شما را تشخیص دهند. به همین دلیل کلمهی کلیدی که میخواهید در رتبهبندی آن جایگاه مناسبی را به دست آورید باید درون تگ عنوان شما ذکر شده باشد و حتی بهتر است که تگ عنوان با آن آغاز شود.
توضیحات متا Meta-Description
توضیحات متا، مثل یک دروازه بین موتور جستجوگر و مخاطبین شما عمل میکنند. اگر توضیحات متا بهخوبی نوشته شده باشد میتوانند روی تعداد کلیکهای سایتتان تأثیر بگذارد که یکی دیگر از استانداردهای مثبت برای موتورهای جستجو است. یادتان باشد که هیچوقت از دو توضیح متای یکسان در سایتتان استفاده نکنید. این موضوع میتواند باعث کاهش رتبهی شما در گوگل شود. موضوع دیگری که باید به آن توجه داشت این است که حتما از کلیدواژه ی متن در توضیحات متا استفاده نمایید.
متن جایگزین تصویر Alt tag
وقتی که موتورهای جستجوگر وبسایت شما را بررسی میکنند، امکان دیدن تصویری که شما برای مخاطبینتان به نمایش میگذارید برای آنها ممکن نیست! چیزی که Alt tag انجام میدهد افزودن یک متن به جای عکس است که به موتور جستجوگر امکان فهمیدن محتوای عکس شما و دادن ارزش و اعتبار در سئو را به آن می دهد. موضوعی که در این باره باید حتما به آن توجه داشته باشید آن است که اگر عکس های سایت فقط جنبهی زینتی و زیبایی داشته باشند، نیازی به داشتن متن جایگزین تصویر ندارید، چرا که این کار به بهبود سئو وبسایت شما کمکی نمیکند.
دیدگاه ها
بسیار گویا و شفاف بیان کردید
مطلب خوبی بود
مشاوره آنلاین از چه طریقی صورت می گیره؟
چه مطلب خوبی
خیلی سایت خوبی دارین
قیمت مشاورتون چقدره؟