تفاوت موشن گرافیک وانیمیشن
تفاوت موشن گرافیک وانیمیشن
در بسیاری از مطالب می بینیم که واژه موشن گرافیک در کنار واژه انیمیشن استفاده می شود والبته این دو با هم ارتباط نزدیکی هم دارند اما تفاوت انیمیشن وموشن گرافیک در چیست ؟ آیا موشن گرافیک با انیمیشن تفاوت دارد ؟
ما در این قسمت می خواهیم بگوییم که این دو واژه با هم تفاوت بسیاری دارند ودارای مفهوم یکسانی نیستند اما می توان گفت که می توانند با هم ارتباط نزدیکی را داشته باشند .
بسیاری از هنرمندان در زمینه گرافیک عقیده دارند هنوز هم در جهان یک تعریف کلی در مورد گرافیک متحرک بیان نشده است . بسیاری از گرافیست ها معتقد هستند که ۵ تصویر از بز های که بر روی یک جام سفالی کشیده شده اولین اثر گرافیکی متحرک بوده است. تقریبا قدمت نقاشی های گرافیکی انسان به ۴۲۰۰ سال قبل باز می گردد.
معمولا در هنر سینما کار ها به صورت تسلسلی با هم ترکیب می شوند تا یه حرکات توهمی که ذهن بیننده را جلب می کند ایجاد کنند . این صنعت نو در حال حاضر به صنعت انیمیشن معروف است که در آن بیشتر از ادغام کردن عکس های مختلف باهم یک تصاویر متحرک را به وجود می آورند وسپس صدا را به ان اضافه می کنند تا به این تصاویر جان بدهند. در جام های سفالین در عکس ها سلسله تجزیه حرکت ها دیده می شود اما وسیله ای برای ترکیب این عکس ها با هم وجود نداشت در نتیجه نمی توانستند این تصاویر را به صورت متحرک در بیاورند اما ایده آن در ذهن انسان وجود داشته است .
در گرافیک متحرک که در روزگاران امروز می بینیم نقاشان وطراحان سعی می کنند خطوط ساده یا پیچیده را باهم ترکیب کنند و در کنار طراحی دقیق صدا که می تواند عنصر ارزشمندی در ساخت انیمیشن های گرافیکی باشد را به آن اضافه کنند. استفاده از پوسترها و اشیا متحرک در این فیلم ها هم می تواند یک دنیای عجیب زیبا را برای بیننده ایجاد کند. گرافیک متحرک را در قرن حاضر همان تک فریم می دانند که با عکس های گرافیکی پیوندهای پیدا وپنهانی ایجاد کرده است و در آن نرم افزار های گوناگونی برای هنرمندانی که در زمینه انیمیشن سازی کار می کنند ساخته شده است تا بتوانند این تک فریم ها را با هم ترکیب نمایند. سلیقه وخلاقیت هنرمندان در این راستا شرط اصلی موفقیت آن ها محسوب می شود.
اما با این وجود تا به حال نتوانسته اند خطوط واضحی میان انیمیشن ها و موشن گرافیک بکشند زیرا این دو با هم ارتباط کاملا مستقیمی دارند اما در کل می توان گفت موشن گرافیک به مراتب از مفقوله های انتزاعی تر وقابل فهم تری نسبت به انیمیشن استفاده کرده است در انیمیشن یک پیچدگی خاص وجود دارد که در آن مبحث فیگوراتیو مفهوم بسیار مهمی را دارد.
اولین تفاوت در خاستگاه موشن گرافیک با انیمیشن می باشد هر چند که انیمیشن های کارتونی دارای سابقه بسیار طولانی تری نسبت به موشن گرافیک هستند وموشن گرافیک تنها چند سال است که به عرصه سیما وتلویزیون راه پیدا کرده است . موشن گرافیک در ابتدا به صورت اولیه تری در ساخت فیلم های آموزشی کوتاه ویا به شکل تیتراژ های تلویزیونی اینفوگرافی دیده می شد اما در سال های اخیر به دلیل رشد بی سابقه ای که در رادیو و تلویزیون می بینیم این رشته به حالت گسترده تری بیشتر در تبلیغات تلویزیونی استفاده می شود و از تنوع چشمگیر تری به عنوان تبلیغات رادیو و تلویزیون استفاده می شود همین امر باعث شده که موشن گرافیک بیشتر در برنامه های تلویزیونی راه پیدا کند در حالی که خواستگاه انیمیشن همیشه سینما بوده است.
دومین تفاوت موشن گرافیک وانیمیشن را در نحوه عرضه آن ها می بینیم از موشن گرافیک امروزه بیشتر در بازی های رایانه ای یا تبلیغات اینترنتی استفاده می کنند در حالی که از انواع انیمیشن بجز موارد کوچکی که در تلویزیون استفاده می شود همیشه در برنامه های سینمایی یا فیستیوال های که برای فیلم های سینمایی اجرا می شود استفاده می کنند.
سومین تفاوت در مخاطب های آن ها می باشد که اغلب انیمیشن ها مخاطب های خاص خود را دارند و موشن گرافیک به دلیل اینکه خاصیت انتزاعی وقابل فهمی دارد معمولا بیشتر رده ها وگروه های سنی مخاطب آن می باشد همچنین معمولا در موشن گرافیک برای جذابیت بیشتر آن ها حالت طنز دارند وهمین یک مورد دیگر برتری آن نسبت به انمیشن در افزایش مخاطب های آن خواهد بود .
چهارمین تفاوت آن ها در تفاوت محتوایی انیمیشن و موشن گرافیک است معمولا در موشن گرافیک هدف انتقال پیام می باشد و یک موضوع کلی در زمان کمی باید به مخاطب انتقال پیدا کند اما هدف از ساختار انیمیشن روایتی دراماتیک ،متوالی وپیوسته خواهد بود.
در واقع منظور از موشن حرکت در گرافیک ساده می باشد یعنی در زمان کم بتوانید موضوع ونظرات خود را به بیننده القا کنید. در یک موشن گرافیک باید بتوانید در زمان کمی در حدود ۱۰ تا ۱۵ ثانیه نظرات خود را القا کنید اما در یک انیمیشن فرصت بیشتری برای القا نظرات وتفکر خود دارید پس می توانید از حرکات پیچیده تری استفاده کنید از سویی در موشن گرافیک با الهام گیری از بخشی از قواعد انیمیشن می توانید امکانات سینماتیک مانند صدا وسوی دیگر تعادل وتوازن را در ترکیب بندی اثار هنری ببینید و در نتیجه این تلفیق و ارسال پیام به صورت انتظاعی با استفاده از مفاهیم وعکس های ساده می توانند برای یک بیننده جذاب باشد اما به طور خلاصه نمی توان در بیشتر اوقات مرز بین انیمیشن و موشن گرافیک را به راحتی تشخیص داد.
- همه چیز در مورد بازاریابی با کاتالوگ
- انتخاب سوژه عکاسی برای مبتدیان
- چگونه لوگو را طراحی کنیم؟
- ویدئو نمایشگاه بین المللی صنعت ۱۳۹۷
- موشن گرافیک وانواع آن
دیدگاه ها
میتونم شماره شما رو داشته باشم؟
بازم درمورد این موضع مطلب بزارین
شما همیشه امیدوارم کننده صحبت می کنید و این خیلی خوبه
کجا می تونم اطلاعات کاملتری درباره این موضوع پیدا کنم
هزینه مشاورتون چنده؟
حساب توییتری هم دارید؟