آشنایی با چرم و انواع آن
در این مقاله به آشنایی با چرم و انواع آن می پردازیم؛
در این مقاله سعی داریم به مبحث آشنایی با چرم و انواع آن بپردازیم تا بیشتر با چرم آشنا شوید : با ما ( تبلیغ یار ) همراه باشید:
چرم از پوست جانورانی چون گاو، گوسفند، بز، شتر، مار و… به دست می آید و احتمالا از وقتی که انسان کشف کرد و یاد گرفت که چگونه حیوانات را شکار کند از پوست آن نیز برای پوشش یا ساخت کفش ، ابزار و یراق و… استفاده کرده است.
و چون انسان های اولیه در ابتدا شکارچی بودند اینطور می توان نتیجه گرفت که استفاده از چرم و ساخت وسایل از آن جزو اولین دستاوردهای بشر بوده باشد. با اینحال چرمی که امروز استفاده می شود. هرچند از پوست حیوانات حاصل می شود اما به صورت دباغی شده می باشد و بسیار متفاوت از چرمی است که بشر در ابتدای کشف آن به صورت خام یا با دود دادن و چرب کردن پوست با روغن استفاده می کرده است.
بر این اساس قدمت استفاده از پوست حیوانات به شکل چرم بسیار طولانی است و حتی در ایران سابقه استفاده از آن به ۱۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح می رسد.
شاید بتوان داستان کاوه آهنگر و پیش بند چرمین یا همان درفش کاویانی او را که برای مقابله با ظلم ضحاک به عنوان نمادی از پرچم بر سر چوبی می بندد و مردم را علیه ظلم می شوراند که فردوسی بزرگ در شاهنامه بدان پرداخته دلیلی بر این مدعا دانست که ایرانیان از قدیم با چرم آشنا بوده اند.
کاربرد و استفاده های چرم چیست؟
چرم از دیرباز برای ساخت انواع پوشش، کفش، ابزار و یراق استفاده می شده است و امروز نیز از آن برای تولید انواع و اقسام محصولات اعم از کیف و کفش، انواع پوشاک، انواع وسایل زینتی و تزئینی و حتی جلد کتاب و… استفاده می شود.
در واقع جنس نرم و لطیف آن در کنار جذابیت های رنگی و بصری اش و البته دوام و استحکام و طبیعی بودن این ماده طبیعی باعث می شود تا در هر چیزی که امکان استفاده از آن وجود داشته باشد به کار برده شود. از اینرو چرم را می توان یک ماده طبیعی محبوب قلمداد کرد.
انواع چرم کدام است؟
انواع چرم به لحاظ جنس ساخت
- چرم طبیعی
چرم طبیعی به طور مستقیم از پوست حیواناتی چون گاو و گوسفند و بز و… به دست می آید که با انجام عملیات دباغی بر روی آن از فساد و تجزیه اش جلوگیری شده و تبدیل به چرم طبیعی قابل استفاده می شود.
در واقع وقتی چرم دباغی می شود علاوه بر حل مشکل فسادپذیری اش به لحاظ پایداری و مقاومت نیز بر روی آن کار می شود تا در نهایت به شکل چرمی که می شناسیم به دست ما می رسد.
همچنین چرم علاوه بر خصوصیات ساختاری و زیبایی شناسانه فوق العاده ای که دارد یک محصول مستحکم و مقاوم و البته نرم و لطیف نیز هست. با اینحال چرم طبیعی با وجود اینکه محصولی نسبتا گران قیمت است اما در بین عموم استفاده کنندگان از محبوبیت بالایی برخوردار می باشد.
- چرم مصنوعی
شاید اگر کمبود منابع طبیعی از جمله تهیه پوست حیوانات و گران بودن چرم طبیعی نمی بود، بشر به فکر ساخت چرم مصنوعی نمی افتاد. با اینحال امروز سهم مهمی از تولید محصولات چرمی و استفاده از آن به چرم مصنوعی اختصاص دارد.
چرم مصنوعی که حقیقتا باید آن را یکی ازاختراعات ممتاز بشر دانست بسیار شبیه به چرم است و برخی خصوصیات آن مثل نرمی و لطافت و شکل و رنگ آن و… را داراست.
برای ساخت چرم مصنوعی از یک لایه روکش به اسم skin و یک لایه اسفنجی از جنس PU یا PVC که هر سه از مواد شیمیایی تهیه می گردند استفاده می شود که این دو در ترکیب با یکدیگر بر روی پارچه کشیده شده و آن را پوشش می دهند. همچنین این چرم از قیمتی به مراتب پایینتر از چرم طبیعی برخوردار بوده و کاربرد و استفاده ای مشابه آن دارد.
انواع چرم در صنعت چرم سازی
- چرم سبک
به جهت نازکی و ظرافت و سبکی این چرم است که بدان چرم سبک گفته می شود و از پوست حیواناتی چون گوسفند، بز و… به دست می آید که از آن برای ساخت و تولید انواع پوشاک از جمله کاپشن و کلاه و دستکش و… استفاده می شود.
- چرم نیمه سنگین
این نوع چرم به نسبت چرم نیمه سنگین از ضخامت بیشتری برخوردار است و از پوست حیواناتی چون شترمرغ و کروکودیل، مارمولک و… تولید می شود که به علت کمیاب بودن، گران قیمت است و از آن برای ساخت وسایل لوکس و زینتی بهره برده می شود.
- چرم سنگین
این نوع چرم که دارای بیشترین ضخامت در میان انواع چرم در صنعت چرم سازی است از پوست حیواناتی چون گاو، شتر، گاومیش و… تولید می شود و به جهت فراوانی و استحکام و مقاومت بالایی که دارد در تولید بسیاری از محصولات اعم از پوشاک و کیف و کفش و … مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع چرم بر اساس نوع دباغی آن
- چرم گیاهی
برای دباغی این نوع چرم برخلاف دباغی سایر چرم ها که از مواد و رنگ های شیمیایی استفاده می شود از مواد و رنگ های گیاهی استفاده می گردد که علاوه بر اینکه عوارضی ایجاد نمی کند با محیط زیست سازگاری بیشتری دارد و یکی از برترین نوع دباغی ها محسوب می شود.
- چرم اشبالت
این نوع چرم از لایه های زیرین سطح پوست گاو و گوساله یا گاومیش که حالتی براق و صیقلی دارد به دست می آید که از شکلی پرزدار برخوردار است. روش تهیه آن نیز بدین گونه است که وقتی چرم دباغی می شود دارای ضخامت بالایی است از اینرو آن را در چند لایه نازک برش می زنند که از قسمت های زیرین لایه سطح چرم، اشبالت تهیه می شود. این نوع چرم بیشتر برای تولید کیف و کفش به کار می رود.
- چرم جیر
این نوع چرم همچون چرم اشبالت از لایه زیرین سطح پوست به دست می آید منتها با این تفاوت که تراکم الیاف آن بیشتر است و برای دباغی آن از روغن ماهی استفاده می شود. همچنین نوع روش دباغی چرم جیر در دسته دباغی آلدئیدها قرار دارد.
با اینحال نازکی و انعطاف پذیری خاص این نوع چرم از آن محصولی خاص برای استفاده در تولید برخی البسه هچون شلوار چرم و پالتوی چرم و… می سازد. این چرم همچون اشبالت دارای ظاهری مخملی و پرزدار می باشد.
- چرم جوشانده
به نوعی از چرم گفته می شود که دباغی آن به صورت جوشاندن چرم در آب داغ یا موم صورت می گیرد که چرم در آنها شناور شده تا سفت شود. در واقع دباغی چرم به این شیوه از آن محصولی مستحکم و در عین حال نرم و لطیف و با کیفیت می سازد. از این نوع چرم برای صحافی جلد کتاب های نفیس به کار برده می شود.
- چرم نبوک
چرم نبوک نیز همانند چرم جیر یا اشبالت سطحی مخملی و پرزدار دارد اما به جهت اینکه از بیرونی ترین لایه پوست تولید می گردد از چرم جیر یا اشبالت با کیفیت تر است. با اینحال با پرداخت های خوبی که در دباغی این نوع چرم صورت می گیرد از ظاهر بسیار زیباتری به نسبت چرم اشبالت یا جیر برخوردار می باشد.
- چرم دانه دار کامل
بادوام ترین نوع چرم محسوب می شود و از لایه بیرونی پوست تولید می گردد. این نوع چرم که آن را می توان چرم خالص نیز نامید، استحکام و مقاومت بالایی دارد و از آن برای محصولات نفیس استفاده می شود.
همچنین این چرم ظاهری همچون پوست حیوان دارد و در ظاهرآن کمتر دست برده شده است. از این نوع چرم برای ساخت کفش و مبلمان چرمی و… بهره برده می شود.
- چرم هورس
چرم هورس با استفاده از چرم های به دست آمده از پوست بز، گاو و شتر حاصل می شود و طریقه عمل آوری آن به واسطه یک نوع واکس خاص است که بر روی سطح بیرونی ترین لایه چرم (چرم فول گرین) زده می شود تا از حالت صاف خارج شده و همچون نبوک یا جیر حالت مخملی و پرزدار پیدا کند. فرق آن با چرم نبوک در ساییده شدن سطح رویی چرم است که در چرم هورس این کار انجام نمی شود.
- چرم ورنی
این نوع چرم به واسطه شکل و ظاهر براقی که دارد معروف است که از پوست گاو و گوساله یا حتی بز تهیه می شود و طریقه عمل آوری آن بدین گونه هست که بر روی چرم به دست آمده از پوست این حیوانات با لاک مخصوصی که براق است لعاب داده شده و پوشانده می شود. از این نوع چرم بیشتر برای تولید انواع کیف و کفش استفاده می شود.
- چرم چاپی
این نوع چرم که امروزه طرفداران خاص خود را دارد در واقع به چرمی گفته می شود که پس از اینکه مرحله دباغی خود را گذراند با دستگاه های غلطک مانند خاصی بر روی آن انواع طرح و شکل ها را ایجاد می کنند و به قولی چرم طرح دار می شود.
محصولات تولید شده از چرم در مجموعه افرنگ جامه
در مجموعه هدایای تبلیغاتی گیفتو که زیرمجموعه گروه تولیدی افرنگ جامه می باشد انواع محصولات چرمی با استفاده از چرم های طبیعی و مصنوعی تولید می گردد که در نوع خود دارای تنوع بی نظیری می باشد.
از انواع ست های هدیه چرمی گرفته تا انواع کیف و لوازم تزئینی و کاربردی یا تولید انواع کلاه و حتی عرضه کتاب با صحافی نفیس چرمی و … که همه با قیمت هایی مناسب در سایت مجموعه گیفتو عرضه می شود.
دیدگاه ها
چه سایت قشنگی دارین
یه سوال داشتم مشاوره حضوری هم دارید
هزینه تبلیغات توی سایت شما چنده؟
afarin matlab khobi bood
مشاوره آنلاین از چه طریقی صورت می گیره؟
شماره تماستون برای مشاوره تلفنی چنده